Situația afectează atât cursele interne, cât și cele internaționale. Aproximativ o treime dintre zborurile Air France pe distanțe medii către și de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris nu au decolat.
Un sfert dintre zborurile pe distanțe lungi operate de transportatorul național al Franței și una dintre cele mai mari companii aeriene din lume au fost anulate.
30% dintre zborurile pe distanțe scurte către și de pe aeroportul Paris Orly și din alte regiuni franceze au fost, de asemenea, anulate.
Este cea mai ridicată rată de anulare a zborurilor de când sindicatele au solicitat încetarea activității în semn de protest, cerând o majorare salarială de cel puțin 6%.
Angajații Air France susțin că merită să beneficieze de condiții mai bune după mai mulți ani de restructurări și de înghețare a salariilor, măsuri luate de către guvernul francez pentru a rentabiliza compania de transport aerian. În luna februarie, conducerea Air France a oferit o creștere salarială de un procent.
Guvernul francez avertizează că greva de la Air France generează pierderi de 25 de milioane de euro în fiecare zi, bani pe care compania aeriană ar trebui să-i aloce pentru achiziția de avioane și crearea de locuri de muncă.
Sindicatele avertizează că grevele vor continua în perioada următoare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate două proteste de amploare – marți și miercuri.
Serviciile de transport din Franța sunt afectate de la începutul acestei săptămâni și de greva declanșată de cele patru mari sindicate din transportul feroviar, care va dura aproximativ trei luni. Potrivit sindicaliștilor SNCF, care protestează împotriva reformelor în domeniul muncii implementate de administrația Emmanuel Macron, angajații vor face grevă câte două zile pe săptămână. Potrivit evaluărilor guvernului francez, compania feroviară de stat SNCF înregistrează pierderi în valoare de 3 miliarde de euro pe an.